Administrative corridor, Pavillon Bélanger, R-libre

2015-enspecial-award
  • designCégep Marie-Victorin
  • categorieMultidisciplinary award
Share

This project by Cégep Marie-Victorin was completed entirely in-house, the fruit of a team effort. As the designers were already employees of the college, they were able to draw on their sense of belonging inthis project to revamp the administrative corridor. The design team assembled together a group of graphic and interior designers and also called on the participation of various support staff, students and teachers. The design dovetailed with the values of the establishment (which are cited on the wall) and therefore involved a number of different trades, requiring a sharing of knowledge by the parties concerned and giving concrete voice to the philosophy of the institution. This multidisciplinary aspect greatly enhanced the project, adding a true third dimension to the graphic representation of the college’s distinctive features. The result: clear messaging and improved signage, along with a sense of pride and belonging resulting from this collaborative effort.

  • designCégep Marie-Victorin
  • categorieMultidisciplinary award
Share