Bois, blanc, noir

2015-enspecial-award
  • designJean-Maxime Labrecque, architecte
  • categorieSmall Budget award
Share

If the words “refined”,”efficient” and “ingenious” were used to describe the approach desired for the Bois, blanc, noir (wood, white, black) project, the word “budget” was also part of the client’s vocabulary. Taking into account the limited financial resources available, the architects developed and found the ideas and economical materials that would go into this 2,000 sq. ft. boutique in three stages. First, wood: the walls of this rectangular space are covered in smooth plywood, a material that lends visual purity and can easily accommodate display units and changing rooms. Next, white: the ceiling and everything hanging down from it are painted white to bring lightness to the space. And finally, black: the floor and painted plywood furniture that sits on it received an opaque black treatment. Walls, ceiling and floor are all distinctive, yet harmonize beautifully together to create a coherent layout and balanced, pure look.

  • designJean-Maxime Labrecque, architecte
  • categorieSmall Budget award
Share