Chic au Naturel – ex æquo

2015-enresidential
Share

The Chic au Naturel project is a radical departure from your traditional country cottage. In this complete redesign of a 1950s building, Desjardins Bherer opted for a natural, monochromatic interior that exudes both discreet, luxurious rusticity and up-to-the-minute design. From the entrance of this neutral-toned space, the transparent wine cellar and brightly coloured bar act as visual magnets, inviting one to step into the expanded kitchen—a convivial room in which the owners frequently entertain family and friends. Sensual and refined, the bleached American white oak walls offer a soft contrast with the anthracite-coloured wood flooring. Light pouring in from the myriad large windows is reflected off the various timber finishes, attenuating their differences and unifying the surfaces. The transparent guardrail on the stairway, absence of baseboards and concealed secondary doors lighten the architecture and create a soothing, relaxing atmosphere. The eye freely moves from one art piece to the next in this uncluttered, airy space. The jury particularly appreciated the canny play of light, textures and materials that act as foil to the formal structure, revealing all the subtlety of the decor.

Share