Food court – Les promenades Gatineau

2015-encommercial
Share

Founded in 1993, the Pappas Design Studio architectural firm is a Canadian leader in commercial design. This company was mandated with the major renovation of the Les Promenades Gatineau shopping centre. In the order of $110 million, the upgrade involved adding 20,000 sq. ft. to the northern section of the mall, expanding the food court, increasing the seating capacity, creating better visibility for the restaurants, and improving accessibility. Since the fall of 2015, clients have been enjoying a new, revitalized and spacious culinary destination. Opting for pure, timeless lines, the Montreal firm designed custom counters, seating, low walls and lighting, with a view to giving rhythm to the space. A neutral palette, including glossy white and anthracite tiles combined with textures of light wood and quartz, defines the different areas, and bright orange accents on the lamps and furniture add zing to the overall look. The jury commented on the project’s harmonious colour scheme that admirably complements the design, along with interesting details in the signage. They commended the shopping centre’s spacious revamp.

Share