Jean de Lessard, designers créatifs

2015-encommercial
  • designCommercial Space, more than 5,400 sq. ft. award
  • categorieJean de Lessard, designers créatifs
  • site webdelessard.com
Share

This design, with its layout that is as fascinating as it is radical, is a completely new and refreshing take on the traditional pharmacy. Wanting to reflect the human side of the profession to make the pharmacy an empathetic place, the designer organized the space in such a way as to promote harmony and a smooth circulation of the energy flow by applying various principles of feng shui and bathing the store in light. The pharmacy is laid out in a circle around the laboratory, which is positioned in the north section, where soft natural light comes in through large windows. The carefully considered placement of the furniture—high furniture is positioned at the periphery and low-profile units offer an unobstructed line of view of the laboratory—makes the pharmacists more accessible and challenges existing notions of this type of superstore. The pastel colours, lighting and library-style display shelving charmed the members of the jury, who presented the Commercial Space, more than 5,400 sq. ft. award in the Commercial category to this project by Jean de Lessard, designers créatifs.

  • designCommercial Space, more than 5,400 sq. ft. award
  • categorieJean de Lessard, designers créatifs
  • site webdelessard.com
Share