Place des Canotiers: place publique et stationnement étagé

11e-edition-en11th-edition-enhors-categorie-11th-edition-en
  • designL'équipe DAOUST LESTAGE + ABCP
  • categorieMention Hors catégorie
  • site webdaoustlestage.com / abcparchitecture.com
Share

A major land reclamation company in Quebec, where this project of DAOUST LESTAGE + ABCP has transformed a former parking lot into a modern and diversified public square. Cars are now finding refuge in the parking lot built on the edge of the field. In the redesigned space, passers-by can enjoy the sun on the lawns or wooden platforms, or admire the ubiquitous water, where the river is more accessible than ever, or water games that punctuate the site. In addition to providing a convenient and elegant multi-level parking lot, topped by a green roof, the project has really given a new purpose to this parcel of the city.

  • designL'équipe DAOUST LESTAGE + ABCP
  • categorieMention Hors catégorie
  • site webdaoustlestage.com / abcparchitecture.com
Share