Stikeman Elliott

11e-edition-en
  • designSaucier+Perrotte architectes
  • categoriePrix Bureau de plus de 20 000 pi²
  • site websaucierperotte.com
Share

Maximize natural light, frame views and encourage meetings: here is the goal of law firm Stikeman Elliott in the remodeling of their offices. Saucier+Perrotte architectes’s solution? To articulate a circulation plan designed as a tree. Firmly rooted in nature, the tree becomes the image around which the eight-storey offices are rethought. A central staircase leads to the various common spaces such as the library, the lawyers and employees lounges and the kitchenette. Between pathways and workspaces, a series of informal places promote spontaneous meetings, teamwork and brainstorming sessions. On the top floor, a modern and minimalist conference room and prestigious client lounge host official firm meetings.

Prestigious materials such as marble and wood floors as well as a precise and linear lighting plan showcase the profession’s nobility and remind us of the ’50s minimalism. The jury rewards the audacity and uniqueness of the project, the brilliancy of space and colour planning as well as the quality and precision of its visual delivery.

  • designSaucier+Perrotte architectes
  • categoriePrix Bureau de plus de 20 000 pi²
  • site websaucierperotte.com
Share